Notícies :: Guanyadors del Fem + matemàtiques a Sabadell

Titular notícies

Guanyadors del Fem + matemàtiques a Sabadell

Divendres 15 Abril 2016

Els guanyadors de la 4a edició del concurs Fem + matemàtiques a Sabadell van ser Gerard Balcells Viles, Guillem Balaguer Pérez, Lluís Gil Vives i Pere Valls Escobar, alumnes de l'Escola Pia.  (+ info)
 


 La 4 edició del Fem + matemàtiques a Sabadell tanca amb la participació de 6 centres de secundària de Sabadell i 44 alumnes: de l’IES Vallès, Escola Pia, IES Joan Oliver, Escola Santa Clara, IES Pau Vila i CE Ramar 2.

11 grups de 4 alumnes cada un han dut a terme durant el matí del dimecres 13 d’abril 5 proves matemàtiques en les instal·lacions del Club Natació Sabadell a Can Llong,  des de la piscina interior olímpica, a la sala de màquines del gimnàs, així com també la piscina olímpica exterior.

La Fundació porta a terme la jornada matemàtica en algun espai emblemàtic de Sabadell amb l’objectiu que els alumnes puguin conèixer una mica més de la història de la ciutat; i aquest any 2016 vam considerar més que oportú establir col·laboració amb el Club Natació Sabadell, aprofitant el seu centenari.

Les proves matemàtiques han estat preparades per professors de l’IES Vallès, que pensant en els diferents espais del Club van desenvolupar fins a 7 proves, que finalment per qüestions de temps i logística han quedat en 5: des de calcular la velocitat a la que van alguns nedadors, a construir amb cartolina una rèplica de la piscina o calcular pulsacions i freqüència cardíaca a la cinta de córrer.

Tot això ens demostra que en qualsevol espai i en qualsevol àmbit de la vida les matemàtiques hi són presents. Recordem que en edicions anteriors els llocs de realització van ser el Vapor Buxó, el Mercat Central i la Plaça Sant Roc amb l’Església de Sant Fèlix i l’Ajuntament.

Els guanyadors de l’edició 2016 han estat els alumnes de l’Escola Pia següents: Gerard Balcells Viles, Guillem Balaguer Pérez, Lluís Gil Vives i Pere Valls Escobar. En anys anteriors els guanyadors van ser del Pau Vila, Escola Industrial i Ramar 2, per tant el premi ha quedat ben  repartit.

Recordem que per participar en el Fem + matemàtiques a Sabadell els alumnes han d’haver fet les proves generals del Fem matemàtiques, que organitza l’entitat ABEAM, i a la que aquest any s’han presentat uns 10.000 nens i nenes.

Enguany, el concurs també ha estat possible gràcies al suport del Col·legi d’Enginyers - Delegació Vallès.

Últimes Notícies

Comparteix