Titular notícies

Es publica la biografia de Miquel Crusafont

Dimarts 18 Juny 2019

La Fundació Bosch i Cardellach ha col·laborat en la publicació d'una biografia sobre Miquel Crusafont i Pairó, pare de la paleontologia catalana, escrita per Miquel Crusafont i Sabater. 

La Fundació Bosch i Cardellach, juntament amb la Fundació Catalana per la Recerca, el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP) de l'Ajuntament d'Hostalets de Pierola i l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, ha col·laborat amb la publicació, a càrrec de l'editorial Comanegra, de la biografia de Miquel Crusafont i Pairó (1910-1983), qui, a més d'esser considerat el pare de la paleontologia catalana, fou un dels fundadors de la Fundació Bosch i Cardellach i director d'aquesta entitat entre els anys 1945 i 1957. 


La biografia, titulada Miquel Crusafont i l'origen de l'home ha estat escrita per Miquel Crusafont i Sabater i prologada per David M. Alba, director de l'Institut Català de Paleontologia. (Veure el Pròleg). El proper 19 de juny sortirà a la venda. 

Miquel Crusafont i Pairó és el pare de l'escola catalana de paleontologia de vertebrats. Fou un pioner i un referent mundial en la seva especialitat, fundador de l'Institut Català de Paleontologia i descobridor d'un nombre d'espècies tan gran que és difícil de comptabilitzar. Sorprenentment, un peril de la seva enorme rellevància no comptava fins ara amb una biografia ni amb una catalogació exhaustiva de la seva obra, i aquesta mancança és la que pretén cobrir aquest publicació. 

 
Unes breus notes sobre l'autor: Miquel Crusafont i Sabater
És doctor en Història (1989), enginyer industrial superior (1971) i diplomat en Museologia (1985). Ha estat president de la Societat Catalana d'Estudis Numismàtics (Institut d'Estudis Catalans) entre 1995 i 2019, va ésser director del Museu d'Història de Sabadell (1982-1985) i conservador de la Col·lecció Numismàtica de Banca Catalana (1977-2001). Ha escrit sobre diversos temes, entre ells un llibre memorialístic, i 20 llibres i 350 articles sobre la seva especialitat: la història de la moneda (sobretot la catalana), gràcies als quals ha aconseguit diferents distincions nacionals i internacionals i la Creu de Sant Jordi. Les seves obres més importants són la seva tesi doctoral, La moneda catalana local (1990), dirigida pel professor Josep Fontana, i Glossari català de Numismàtica (2017).
  
Edita:
Editorial Comanegra

Col·laboren:
Fundació Catalana per la Recerca
Centre de Restauració i Interpretació Paleontoògica (CRIP) de l'Ajuntament d'Hostalets de Pierola
Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont
Fundació Bosch i Cardellach


 

Últimes Notícies