Titols i resum a tot arreu
Divendres 25 de gener Josep Amat, enginyer industrial i catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, oferirà una conferència titulada: La teoria de control i la independència de Catalunya. Aquesta xerrada s'emmarca dins una visita a Sabadell de la Secció de Ciències i Tecnologia de l'Institut d'Estudis Catalans.
 
Secció de Ciències i Tecnologia de l'Institut d'Estudis Catalans

Aquesta Secció és hereva de l'antiga Secció de Ciències  —una de les tres que passaren a configurar l'Institut el 1911—, de la qual s'escindí la Secció de Filosofia i Ciències Socials el 1968, i que posteriorment es subdividí en la Secció de Ciències i Tecnologia i la Secció de Ciències Biològiques el 1989. Tot i les dificultats ineludibles en qualsevol classificació del saber, la Secció comprèn actualment quatre àrees de ciències —Matemàtiques, Física, Química i Geologia—, i quatre àrees de tecnologia  —Industrial, de la Construcció, de la Informació i Comunicació, i de la Terra.

Les societats filials adscrites:
  • Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació
  • Societat Catalana de Física
  • Societat Catalana de Matemàtiques
  • Societat Catalana de Química
  • Societat Catalana de Tecnologia

Josep Amat i Girbau

Doctor en enginyeria industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, on és catedràtic d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors des del 1983. La seva recerca s'ha centrat en el tractament digital del senyal i la visió per ordinador, especialment en les seves aplicacions en el camp de la robòtica. Desenvolupa diferents projectes de recerca en el camp de la robòtica submarina, la robòtica aplicada a la cirurgia i el guiatge dels robots mòbils a l'Institut de Robòtica Industrial de l'esmentada universitat. És autor de nombrosos treballs de recerca. Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1990), el Premi Internacional de Ciència i Tecnologia Barcelona 1992, el Premi a la Creativitat del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya (1995), el Premi de la Fundació Catalana per a la Recerca (1995), el Premi Ciutat de Barcelona (1996) i el Premi d'Honor Jaume I (1998).



Més informació

Web de l'Institut d'Estudis Catalans  

Terrassa per la independència



 

Comparteix

Activitats previstes