Titols i resum a tot arreu

Estem voltats de lectors
Club de lectura a la Fundació Bosch i Cardellach


Aquest curs 2022-2023 la Fundació Bosch i Cardellach, mitjançant la Secció d’Arts i Lletres, inaugura un Club de Lectura amb la intenció de fomentar algunes de les obres més representatives de la literatura catalana contemporània, pel que fa a la poesia, la narrativa i el teatre. La intenció bàsica és facilitar el gust de llegir de manera atenta i comprensiva; i, alhora, fer lectors entusiastes de les creacions literàries més destacades. Com a club de lectura tindrem sempre un coordinador que ens ajudi tant a entrar a fons en l’obra llegida, com a compartir-ne les diverses interpretacions personals. Ens centrarem el primer trimestre en la poesia; el segon, en la narrativa; i el tercer, en el teatre. Veure programa.


PROGRAMA POESIA

-Dijous 27 d'octubre a les 7 de la tarda
      Salvador Espriu: Cementiri de Sinera (1946).

-Dijous 24 de novembre a les 7 de la tarda
      Maria-Mercè Marçal: Cau de llunes (1977).

-Dijous 15 de desembre a les 7 de la tarda
      Antoni Clapés: Riu brogent (2021). Amb la presència de l'autor.

Sessions dedicades a la poesia que seran coordinades per Jaume Aulet, professor de literatura catalana de la UAB i membre del Col·lectiu Pere Quart. Del que es tracta és que els participants llegeixin un llibre i, entre tots (i amb l’ajut de la persona que coordina), puguem aprofundir la nostra lectura. De ben segur que així aconseguirem treure una mica de suc i gaudir de la poesia, un gènere que ens és molt proper i que sovint, en canvi, ens sembla complex, difícil i allunyat de nosaltres. Ja veureu com no és així.

Informació imporant:
Cal inscripció prèvia a les sessions, telefonant al 93.725.85.64 o bé enviant un correu electrònic a secretaria@fbc.cat. Club de lectura gratuït per als membres de la Fundació Bosch i Cardellach i per als estudiants menors de 30 anys. El preu serà de 5€ per sessió per als no membres. L'horari de cada sessió serà de les 19 a les 20:30h i es realitzaran a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach (carrer d'en Font, 1).


“La lectura és la descoberta personal d’un món que se’ns posa a l’abast per voluntat expressa de l’escriptor. La lectura d’una obra literària és el viatge pel món proposat per l’escriptor i, sobretot, per l’estil i la llengua que ens són oferts. El lector, amb l’acte de la lectura, completa el text i en fa una interpretació sempre personal, intransferible i distinta de la d’altres lectors, de la mateixa manera que el públic d’un concert sent i rep la música a partir de la seva vivència personal.”

(Jaume Cabré, La matèria de l’esperit) 


Comparteix

Activitats previstes