Titols i resum a tot arreu
Dijous 20 de juny tindrà lloc un acte entorn el músic Agustí Borgunyó amb la conferència Agustí Borgunyó: cartes a Joan Sallarès, a càrrec d’Elisenda Vilarrubias, intèrpret i professora de tenora i tible i amb l'actuació del Quartet Drago que interpretarà obres d'en Borgunyó. Amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Sabadell.

Agustí Borgunyó: cartes a Joan Sallarès

A partir de l’enllaç que us proposem, podreu llegir una petita mostra de les cartes (amb la corresponent transcripció literal) que van ser enviades per Agustí Borgunyó a Joan Sallarès al llarg de més de 50 anys i entorn les quals girarà la conferència de Vilarrubias.


Agustí Borgunyó
(Sabadell, 2 de maig de 1894 - Barcelona, 1 de juliol de 1967)

Músic, director d'orquestra i compositor. Instrumentista de piano, violí, saxòfon i clarinet, visqué vora cinquanta anys als Estats Units i, des d'allí, enviava sardanes i peces de música per a cobla perquè s'estrenessin a Catalunya.

Més informació sobre la seva obra a Músics per la Cobla
Programa Nydia de TV3 dedicat a Agustí Borgunyó (gener 2008)
Enregistrat a la Fundació Bosch i Cardellach

Elisenda Vilarrubias

Llicenciada per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC), en l’especialitat d’Interpretació amb la tesina «Nostàlgia, Agustí Borgunyó una personalitat per descobrir», treball fou mereixedor, d’entre altres reconeixements, del Premi a l’Edició d’estudis sardanistes atorgat per l’Obra del Ballet Popular (2007); i en l’especialitat de Pedagogia de l’instrument amb el projecte «Tenora mans petites. Adequació a les necessitats d’aprenentatge».

Ha format part del conjunt Dijous Paella i de l’Orquestra dels Sons Essencials, entre d’altres. Ha estat membre fundadora de la cobla juvenil Els Igualadins (1992/3 – 1994), tenorista de la Cobla Popular (1995 -1997) i tenorista de la Cobla Sabadell des del 1998. 

Ha estat professora de tenora a l'Escola de Cobla de Sabadell i de tenora i tible a l’Escola Municipal de Música de Vic, així com professora de tarota i Responsable del Pla Formatiu de l’Aula de Música Tradicional i Popular (AMTP) del Centre de Promoció de la Cultura Tradicional i Popular (CPCPTC) del Departament de Cultura de la Generalitat.Quartet Drago

David Olmedo, violí I
Roger Gich, violí II
Bàrbara Horn, viola
Gaëtane Duynslaeger, violoncelEl Quartet Drago va néixer del desig d’unir l’experiència musical dels seus components dins el món de la música de cambra per proposar al públic programes originals. Els seus integrants han fet nombrosos concerts i enregistraments per a la ràdio i la televisió en diferents països d’Europa, oferint un treball en profunditat i un alt grau d’exigència en els seus viatges musicals. Entre les seves últimes activitats cal destacar l’actuació al Teatre Nacional de Catalunya i l’estrena mundial de l’obra per a quartet de corda de J.M. Pladevall “Vora la mar”, dins els actes d’homenatge al poeta J. Verdaguer. Darrerament han participat en l’enregistrament d’un CD de música del segle XX, amb la col•laboració del saxofonista Albert Julià, que conté obres inèdites de Leon Stein i Jindrich Feld. Han actuat al Festival de Música d’estiu  de la Costa Brava organitzat per Joventuts Musicals.

Com a projectes de futur, el Quartet Drago té previst fer diversos enregistraments, alguns amb la col•laboració de l’Institut Nacional de Musicologia. 
 Amb la col·laboració de    Joventuts Musicals de Sabadell  i amb el suport de l'      


Més informació

Elisenda Vilarrubias

Comparteix

Activitats previstes
Club de lectura TEATRE (05/10/2023)