Titols i resum a tot arreu
El proper dimarts 8 d'octubre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc una conferència a càrrec de Josep-Lluís Campa Planas, Doctorant en Història, sobre l'excursionista, historiador i escriptor Josep Rosell Casablancas (1891-1977), que fou president del Centre Excursionista de Sabadell, membre de la UES i de la Fundació Bosch i Cardellach. La ponència es basa en el treball de fi de Màster Josep Rosell Casablancas, un saballut de soca-rel, presentat per l'autor a la Universitat Pompeu Fabra. 

Josep Rosell va ser un pioner del periodisme esportiu a Sabadell, va participar en l’organització del Centre d’Esports i molt especialment del Centre Excursionista Sabadell, del que va ser president. Després de la guerra va ser membre actiu de la Fundació Bosch i Cardellach. Practicant de l’excursionisme, és l’autor del llibre El Rodal de Sabadell. En base al seu llegat documental, i als seus escrits -dispersos en diversos mitjans i diferents arxius- es mostrarà una persona autodidacta que va tenir la capacitat de captar i transmetre com era Sabadell, la seva rodalia i Catalunya.
 
Josep Lluís Campa Planas (Barcelona, 1949)
Nebot-net d’en Josep Rosell, el que li ha permès accedir al fons personal d’en Rosell. Economista i Graduat en Ciències Polítiques, està en l’actualitat fent el Doctorat en Història a la Universitat Pompeu Fabra. És autor de El pensament polític de Pasqual Maragall en relació al federalisme i a l'encaix Catalunya-Espanya
 


Josep Rosell. 1915. Fons personal JRC


(Veure invitació)


Organitza la Fundació Bosch i Cardellach amb la col·laboració de la Unió Excursionista de Sabadell

Comparteix

Activitats previstes