Titols i resum a tot arreu
Dijous 23 de maig tindrà lloc la conferència Cinc segles de lleure i cultura popular en paper, amb la participació de Jan Grau, Oriol Ripoll i Lluís-Carles Busquets. Activitat emmarcada en l'exposició Carregat de romanços!


Lluís-Carles Busquets i Campdelacreu
(Barcelona, 5 de novembre de 1939)

Doctor en optometria, professió que va exercir fins la seva jubilació.Els coneixements en el camp de la cultura popular, li venen del seu pare Busquets i Molas, periodista i escriptor i a la vegada recol·lector de literatura de canya i cordill.

Continuador de la dèria paterna,la seva col·lecció aplega a l’actualitat uns 30.000 goigs, 2.000 romanços a més de auques, ventalls i d’altres fulls d'imatgeria popular.

Autodidacta, ha col·laborat en diverses exposicions i publicacions sobre el tema. Fa vuit anys que col•labora com a expert en imatgeria impresa a la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya.


Jan Grau i Martí
(Terrassa, 17 de setembre de 1956)

Tècnic expert en cultura popular i tradicional, a la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acciío Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Director de la col·lecció Biblioteca Joan Amades i de la reedició de la Biblioteca de Tradicions Populars d’Edicions El Mèdol (1995-2009)

Assessor, guionista i col·laborador en programes a TV3 : Víbria (1989-1993), De Festa (1994-1995), Festa Major (1993), “Bon Dia Catalunya”(1997-1999)
Membre del Consell de la Festa Major de Vilafranca (de 2006 a 2011).
Professor titular de l’assignatura “Cultura, usos i costums de Catalunya” a l’Escola Internacional de Protocol de Catalunya (2001 fins avui)

Col·laborador, fundador o membre de junta directiva a diverses associacions culturals:
Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, Rialles, Geganters de Terrassa, Castellers de Terrassa, Fons Casteller Emili Miró, Geganters de Badalona, Associació Joan Amades, revista Gegants, Ball de Gitanes de Vilafranca,  Associació de la Fia-faia...


Oriol Ripoll

Especialista en jocs. Autor de jocs per a projectes educatius, publicitat, lleure, experiències de comunicació, trobades i experiències formatives.
Formador a diferents universitats, màsters, postgraus (URL, UPF, UB, UdG), jornades i programes formatius (Porta 22 de Barcelona Activa, Pimec i escoles d'estiu).

Ha comissariat diferents projectes culturals: el programa de jocs del Born Centre Cultural, l'exposició Molles, engranatges i píxels per Unnim, el programa d’activitats familiars de l’Exposició Internacional de Saragossa 2008 i els espectacles d’esports tradicionals i els jocs tradicionals al Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona 2004. I des de l’any 2001 dirigeix la Fira del Joc i la joguina diferent de Tona. 

Des del 2009 escriu En joc, una col·lumna setmanal al suplement Estils de Vida de La Vanguardia. També escriu a la publicació electrònica Jocs.org, un bloc dedicat al joc. Ha publicat articles de jocs per a diferents revistes (Cavall Fort, Revista d’eduació social, Penhouse, Revista de la 3 Bessones, Estris i publicacions de diferents entitats de lleure i educació).

Col·labora habitualment amb diferents mitjans. Des del 2004 ha fet seccions per RAC1, Catalunya ràdio i Ona Catalana, el programa De Vacances de TV3 i Plató obert de TVE.  Actualment al programa Via Lliure de RAC1.



Més informació

Oriol Ripoll
Exposició Carregat de romanços!

 

Comparteix

Activitats previstes